style="text-align:center;width:178px;"
Foto-impressie
Welkom
Angstpatiënten
Informatie
Invisalign
Laseren
Behandelingen
Registraties
Een klacht?
Het DT-team
In de media
Contact
Vacatures
Onze huisregels
Bel mij terug
Vul svp uw naam en telefoonnummer in.
Please let us know your name.
Geen geldig e-mailadres
Geen geldige postcode
Geen geldig telefoonnummer

 facebook2

 

Snurken en Slaapapneu

Het vibreren van zacht weefsel in de luchtwegen veroorzaakt het snurkgeluid bij het slapen. Een zeer ernstige vorm van snurken, waarbij gedurende de slaap de luchtwegen geheel of gedeeltelijk worden geblokkeerd, wordt slaapapneu genoemd. Snurken en slaapapneu verstoren het normale slaapritme van de patiënt en zijn directe omgeving, waardoor grote slaapstoornissen en irritaties kunnen ontstaan.
beugel tbv snurken en apneu
Bij het oplossen van het snurk- of slaapapneu probleem moet de vibratie of blokkade worden verkleind of weggenomen. Dit kan onder andere door verandering van levensstijl (afvallen, minder alcoholgebruik, aanpassing medicijnen gebruik), operatief ingrijpen of het plaatsen van apparatuur tijdens het slapen. De beste oplossing verschilt per patiënt.

Eén van de mogelijke behandelingen is een beugel die ’s nachts over de tanden wordt geplaatst. De beugel dwingt daarbij de onderkaak iets naar voren. Hierdoor wordt de luchtpijp die bij het snurken of slaapapneu wordt afgesloten weer geopend. Bij de anti snurk beugel zoals afgebeeld is het mogelijk om de telescoop schanier maximaal 12 mm na te stellen om de ideale positie te bepalen.

Bron: Het Ivoren Kruis

 
© 2019 www.dident.com    Disclaimer    Powered by OSinIT!