style="text-align:center;width:178px;"
Foto-impressie
Welkom
Angstpatiënten
Informatie
Invisalign
Laseren
Behandelingen
Registraties
Een klacht?
Het DT-team
In de media
Contact
Vacatures
Onze huisregels
Bel mij terug
Vul svp uw naam en telefoonnummer in.
Please let us know your name.
Geen geldig e-mailadres
Geen geldige postcode
Geen geldig telefoonnummer

 facebook2

 

Gezond tandvlees

Gezond tandvlees

Gezond tandvlees heeft meestal een roze kleur en ligt stevig om de tanden en kiezen. Gezond tandvlees bloed niet bij het poetsen of het eten. Maar tandvlees kan ontstoken raken door de aanwezigheid van tandplak. Tandplak is een laagje op de tanden en kiezen, waarin zich veel schadelijke bacteriën bevinden.

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees kan rood zijn, het kan gaan zwellen en wordt minder stevig. Ontstoken tandvlees kan gaan bloeden bij aanraking, echter er zijn gevallen bekend waarbij deze symptomen zich niet manifesteren (vooral bij rokers).

Gezond tandvlees
Ontstoken tandvlees

gezond tandvlees

ontstoken tandvlees

gezond tandvlees tekening

ontstoken tandvlees tekening

Wat is paradontitis?

Wat is paradontitis?

Het steunweefsel, waarmee tanden en kiezen vastzitten in de kaak, heet parodontium. De ontsteking van het tandvlees kan zich uitbreiden van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen parodontium. Wanneer deze ontsteking voortschrijdt, spreekt men van parodontitis. 80% van de Nederlanders heeft na hun veertigste jaar last van parodontitis. Het is een aandoening die je niet altijd merkt, maar slechte adem, bloedend tandvlees en loszittende tanden zijn het gevolg van deze aandoening.

Hoe wordt paradontitis veroorzaakt?

paradontitisParodontitis is een infectieziekte, welke ontstaat nadat het tandvlees ontstoken is geraakt. Daardoor gaat kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren en kunnen deze na verloop van tijd zelfs uitvallen. De tandplak kan verkalken tot tandsteen, dat stevig vast zit aan de tanden en kiezen. Dit tandsteen vormt een reservoir van schadelijke bacteriën. Zonder tandplak vormt zich geen tandsteen.

Paradontitis preventie

Paradontitis preventie

Het is van het grootste belang, dat de mondhygiënist op regelmatige basis tandplak en tandsteen verwijdert. Hiervoor gebruikt men normaliter handinstrumenten zoals de curette, waarmee men langs het tandoppervlak schraapt. Dit kan zeer pijnlijk zijn en leiden tot bloedingen. In zulke gevallen worden behandelingen vaak onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Ziet u op tegen die pijnlijke en langdurige behandeling?

Zes professionals in onze kliniek staan voor u klaar voor een pijnloze behandeling met behulp van een laser. Laser doodt bacteriën en verdampt ontstoken weefsel. Zonder beschadiging van het wortelcement. Hierdoor ontstaat een zeer goede basis voor hernieuwde aanhechting. De individuele cellen worden door de laser beïnvloed en gestimuleerd.

Laser:
tandsteen verwijderen zonder pijn, bloedingen of napijn. Plus een snellere genezing dan de conventionele behandeling met handinstrumenten!

laserbehandeling tekening

Gevoelige tanden


Gevoelige tanden
:

Heeft u last van gevoelige tandhalzen? Heeft u veel last bij het eten van warm, koud, zoet of zuur? Met een laserbehandeling kunnen wij uw tandhalzen levenslang ongevoelig maken.

Ook hier geldt weer dat de behandeling nagenoeg pijnloos is en de behandeling normalitair klaar is in één uur.

Slechte adem?


Slechte adem?


Heeft u last van een slechte adem? Dan kunt u last hebben van halitose.

Wat is halitose?

Halitose, of slechte adem, is een abnormale geur van de uitgeademde lucht. In de meeste gevallen ontstaat halitose in de mondholte. Dit noemen we orale halitose.

Waardoor wordt halitose veroorzaakt?

Bij patiënten met orale halitose kunnen verschillende factoren van invloed zijn. De belangrijkste oorzaak van halitose is de hoeveelheid bacteriën op het achterste gedeelte van de tong. Deze bacteriën produceren grote hoeveelheden vluchtige zwavelverbindingen ( VZV ) die deze vieze, sterke geur veroorzaken.

Hoe is halitose te behandelen?

Om de halitose te bestrijden is naast het dagelijks tandenpoetsn , stoken en ragen, ook dagelijks reinigen van de tong noodzakelijk. Met name het achterste gedeelte van de tong.

Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een tongreiniger ( van het merk halita) te gebruiken. Met de tongreiniger wordt het tongbeslag met bacteriën verwijderd.Tevens kunt u 2 maal daags een halita gorgelmiddel gebruiken; dit gaat de groei van anaerobe bacteriën die VZV produceren tegen. Als aanvulling op het gorgelmiddel kunt u tevens de halita mondspray gebruiken. Door de makkelijke toedieningsvorm zijn ook moeilijkere plekken bereikbaar.

Belangrijk is dat u met deze middelen uw probleem kunt behandelen. Dit is veel effectiever dan  het probleem maskeren met kauwgom, snoepjes en mintspray.

Laseren

behandeling
Laser wordt al jaren gebruikt voor medische doeleinden. De meest verfijnde operaties worden met behulp van laser uitgevoerd. Je zou kunnen zeggen dat behandeling met laser het verschil is tussen een bezem en een penseel.


Er zijn tal van tandheelkundige behandelingen die met een laser, snel en efficiënt, kunnen worden uitgevoerd, zoals het witter maken van tanden, pijnloos gaatjes boren, het behandelen van gevoelige tandhalzen en esthetische behandelingen. En met veel succes ook de algemene parodontale behandelingen die gericht zijn op het verkrijgen en behouden van gezond tandvlees!

Zijn er negatieve reacties te verwachten van de laserbehandeling? Nee, er zijn geen negatieve reacties te verwachten. Over laserbehandelingen zijn veel onderzoeken gedaan. Hieruit is ook gebleken dat laser onschadelijk is voor de gezondheid. laser

Laser is een precieze, geconcentreerde bundel licht, waamee je precies en gericht kunt werken.
De verschillende behandelingen zijn jaren onderzocht en klinisch getest. Wetenschappelijke onderzoeken onderschrijven de voordelen van het gebruik van laser bij de behandeling van parodontitis.

 
© 2019 www.dident.com    Disclaimer    Powered by OSinIT!