style="text-align:center;width:178px;"
Foto-impressie
Welkom
Angstpatiënten
Informatie
Invisalign
Laseren
Behandelingen
Registraties
Een klacht?
Het DT-team
In de media
Contact
Vacatures
Onze huisregels
Bel mij terug
Vul svp uw naam en telefoonnummer in.
Please let us know your name.
Geen geldig e-mailadres
Geen geldige postcode
Geen geldig telefoonnummer

 facebook2

 

Invisalign Orthodontie

Invisalign orthodontische behandeling

ivisalignmondpijlTanden staan niet altijd perfect in de rij. Met een orthodontische behandeling kunnen onregelmatigheden worden verholpen. Tot voor kort gebeurde dit meestal met draden en metalen slotjes die op de tanden geplakt worden. Het is nu ook mogelijk een doorzichtige beugel te gebruiken, die vrijwel niet opvalt en toch hetzelfde resultaat geeft. Dit is de Invisalign methode.


Hoe werkt de Invisalign methode?

Eerst wordt er een afdruk gemaakt van het gebit. Deze afdrukken worden in de computer ingevoerd, waarna er een simulatie wordt uitgevoerd van de gewenste behandeling. Deze wordt met je besproken. Aan de hand van de simulatie wordt een serie doorzichtige plastic bitjes gemaakt. Zo’n bitje of aligner moet je het grootste deel van de dag dragen om effect te hebben. De aligner wordt elke twee weken vervangen. Daarmee worden de tanden en kiezen steeds meer in de gewenste positie gebracht.

invisalign voor invisalign schets Invisalign Beugel invisalign na de behandeling

De behandelingen


De behandelstappen

1 Eerste consult – We bekijken je gebit, bespreken je wensen en beoordelen wat de mogelijkheden zijn. We geven verdere uitleg over de behandeling en bekijken of Invisalign de juiste benadering is. Zonodig bespreken we andere behandelmethoden.

2 Het behandelplan – Er worden afdrukken gemaakt van je gebit. Deze worden gedigitaliseerd, zodat er een 3d-simulatie kan worden uitgevoerd om te laten zien hoe je gebit er uit kan zien aan het einde van de behandeling.

3 De aligners – Als je besluit om de behandeling te starten, worden er individuele bitjes gemaakt, speciaal voor de situatie van jouw gebit. Deze bitjes heten in het jargon aligners. Om de twee weken moet je de aligner vervangen door een nieuwe, die de tanden en kiezen weer iets verder in de gewenste richting duwt. Je komt regelmatig voor controle, waarna je weer een aantal aligners meekrijgt voor de volgende periode. Een volledige behandeling vereist meestal 20 – 30 aligners. Dit totale behandeling duurt daardoor 9 tot 18 maanden, afhankelijk van hoever de tanden of kiezen moeten worden verplaatst.

4 Het dragen van de aligners -  Het is de bedoeling dat je de aligners de hele dag draagt. Alleen met eten en poetsen doe je ze natuurlijk uit. Bij elke nieuwe aligners zul je merken dat deze de tanden weer iets verder in de juiste richting verplaatst.

Invisalign voor de behandeling

 

InvisalignAchter1

Voor de behandeling   Na de behandeling

Voordelen van Invisalign


De voordelen van Invisalign
Esthetisch is er een groot verschil met de normale metalen beugel met brackets. Invisaline (doorzichtige beugel) zie je nauwelijks in de mond, waardoor mensen die toch graag een correctie willen maar een metalen beugel niet zien zitten, toch hun tanden kunnen laten corrigeren zonder opzichtig te zijn.

invisalign beugel resultaat na behandeling met Invisalign behandleing met Invisalign

Gezonder tandvlees
Paradontale symptomen zoals gezwollen tandvlees en roodheid kunnen ontstaan wanneer de tanden opeengepakt staan of té wijd uit elkaar. Klinische studies hebben aangetoond dat een recht uitgelijnd gebit het tandvlees beter helpt om de tand te omvatten, wat tot een gezonder tandvlees leidt. Omdat Invisalign effectief tanden rechtzet, kan de conditie van je tandvlees beter zijn na de behandeling. Omdat je normaal kan tandenpoetsen en flossen tijdens de behandeling, kan je tandbederf en aanverwante tandvleesproblemen die metalen beugels soms veroorzaken, voorkomen.

Betere Mondhygiëne

Eén van Invisalign’s interessantste voordelen is dat er geen metalen bandjes, slotjes of draden zijn waaraan voedselresten kunnen blijven hangen. Je aligners zijn immers uitneembaar en laten een goede mondhygiëne toe. De kans op plaque, tandbederf of tandvleesproblemen is veel lager dan bij traditionele beugels.

Beter kauwen en spreken

Slecht uitgelijnde tanden en kaken kunnen aanleiding geven tot spraakstoornissen en oncomfortabel kauwen. Een Invisalign behandeling kan een gunstige invloed hebben op deze problemen dankzij een beter uitgelijnd gebit.

Behoud comfort en structuur

Een slecht uitgelijnd gebit kan resulteren in abnormale stress. Deze kan leiden tot pijnlijke trauma’s voor het ondersteunende gebeente en de kaakgewrichten. Deze problematiek leidt tot abnormale slijtage van de tanden en kan een bron zijn van permanente mondproblemen. Een Invisalign behandeling kan je tanden rechtzetten en je occlusie (beet) verbeteren.

Nieuwsgierig of Invisalign ook iets voor u is?
Bel dan nu met Dident Tand-art voor een consult: 033-4650712


 

 
© 2019 www.dident.com    Disclaimer    Powered by OSinIT!