style="text-align:center;width:178px;"
Foto-impressie
Welkom
Angstpatiënten
Informatie
Invisalign
Laseren
Behandelingen
Registraties
Een klacht?
Het DT-team
In de media
Contact
Vacatures
Onze huisregels
Bel mij terug
Vul svp uw naam en telefoonnummer in.
Please let us know your name.
Geen geldig e-mailadres
Geen geldige postcode
Geen geldig telefoonnummer

 facebook2

 

Interview Stad Amersfoort 16-10-2006

Dident/Tand-art kliniek, tandheelkunde op maat.

Verscholen in het groen van de Vondellaan is op nummer 10 Dident/ Tand-art gevestigd, een kliniek voor esthetische en paradontale tandzorg. Henriette Bouwman, directeur van Dident/Tand-art, zelf tandzorgkundige, is de drijvende kracht achter deze wel heel bijzondere “tandartsenpraktijk”.

“Naast alle gewone handelingen, zijn wij vooral gespecialiseerd in het bedienen van angstpatiënten.” vertelt Bouwman “Je kunt je haast niet voorstellen hoe groot iemands angst voor de tandarts kan zijn, het kan het functioneren zo erg belemmeren dat het onmogelijk wordt om bijvoorbeeld een baan te houden.” illustreert ze de ernst van de situatie. Ook zorgverzekeraar Achmea is vol lof over de behandelingen van Dident/Tand-art en heeft de Amersfoortse kliniek opgenomen in haar bestand van speciale angstklinieken. Bouwman: “Al onze behandelingen, of ze nu gericht zijn op angst of op reguliere tandzorg, worden, net als bij alle tandartsen, gewoon vergoed door de zorgverzekeraar, als de patient daarvoor verzekerd is. Door de bijzondere ligging en huisvesting van Dident –een fraaie villa in het Bergkwartier- rijst misschien het vermoeden dat dat niet zo is, maar die locatie is niet voor het mooi alleen, het is ook een uiterst effectief onderdeel in de behandeling van de angstpatiënt die hier binnenstapt; hij betreedt geen enge tandartsenpraktijk maar wordt opgenomen in een warme huiskamersfeer.”

De successen die Dident/Tand-art boekt in de behandeling van angstpatiënten is volgens Bouwman te danken aan de “holistische aanpak” van haar praktijk. ‘We beginnen altijd met een intake gesprek”, legt ze uit “daarin proberen we achter de bron van de angst te komen, vaak spelen er traumatische ervaringen uit de jeugd maar soms ook iets heel anders.” Dident/Tand-art probeert de drempel die een patiënt ervaart bij het tandartsbezoek te slechten. “Daar slagen we in 95% van de gevallen in”, vertelt Bouwman trots “op den duur komen mensen blij binnen!”

De professionals van Dident/Tand-art; drie tandartsen, een tandtechnieker en twee paradontale mondhygiënistes hebben zich naast de traditionele mondhygiënische technieken toegelegd op het werken met lasers. Bij Dident wordt er gewerkt met drie soorten lasers; voor paradontaal cq. tandvleesherstel, boren maar ook zenuwbehandelingen met laser zijn mogelijk. Bouwman:”Een van onze tandartsen heeft zich zelfs gespecialiseerd in de acupunctuur, wat mij betreft een bewijs dat creativiteit zich hier verbindt met vakmanschap.”

Nog een pijler van Dident/Tand-art is de esthetische tandheelkunde. Ook hierin is veel mogelijk van een totale gebitsrenovatie, gebitssanering tot (laser)bleekbehandelingen. “Het maakt niet uit hoe ingewikkeld de constructie”, Aldus een trotse Bouwman “onze specialisten kunnen het aan. Patiënten komen hiervoor uit heel Nederland”.

Geinteresseerd?

Terug naar de media-artikelen


.

 
© 2019 www.dident.com    Disclaimer    Powered by OSinIT!